Teen Theatre Fest 2024

1. ročník bienále medzinárodného divadelného festivalu

Srdečne Vás pozývame na 1. ročník bienále medzinárodného divadelného festivalu Teen Theatre Fest, ktorý sa bude konať 22. - 26. júna 2024.

Na festivale sa môžete tešiť na:
- 8 inscenácií špičkových divadiel zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Česka, Ukrajiny i Nemecka
- Koncerty, besedy, seminár mladej kritiky, predstavenia pre rodiny s deťmi, workshopy či výstavy

Hlavné motto POINT OF VIEW sa zameria na témy, ktoré v aktuálnej spoločenskej klíme mimoriadne rezonujú. Aké formy kolektívneho bytia ponúkajú queer ľudia? Ako hľadať spoločne radosť a energiu pre utopickú imagináciu? Sme ochotní prekročiť medzigeneračné konflikty? A koľko empatie unesieme voči obetiam prebiehajúcich vojnových konfliktov? Slogan „my point of view“ nie je prehĺbenie polarizácie, ale akceptovanie aj opačného názoru a základnou podmienkou tvorivej slobody. Podeľte sa s nami o ten váš!

Podujatie organizuje Divadlo Jána Palárika v Trnave v spolupráci s miestnymi, regionálnymi, kultúrnymi a vzdelávacími organizáciami: Kultúrne centrum Malý Berlín, Nádvorie - priestor súčasnej kultúry, Štúdio tanca a pohybu Alegria, Galéria Jána Koniarka v Trnave, Knižnica Juraja Fándlyho, festival Bratislava v pohybe, Kreatívne centrum Trnava, Zaži v Trnave - Mestské kultúrne stredisko, Región Trnava, mesto Trnava, Trnavský samosprávny kraj a Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave. 

Presný program budeme postupne zverejňovať v máji na novom webe www.teentheatrefest.sk ako aj na sociálnych sieťach DJP.

Zdroj: Divadlo JP

Kultúrno-spoločenský a gastronomický portál