Mysterio - Kráľovská koruna

Originálna hra pre návštevníkov múzea

Hra vznikla vo vývojovom štúdiu IT Dream. Ide o pilotnú hru v rámci nového projektu Mysterio. Názov hry je Kráľovská koruna a vyvinutá bola v jedinečnom prostredí budovy Západoslovenského múzea v Trnave.
Hra Kráľovská koruna sa odohráva v 17. storočí v Trnave. Hlavným sprievodcom je výr Viktor – animovaná postavička. Úlohou hráča je pomôcť Viktorovi nájsť stratenú kráľovskú korunu, ktorú ukradol Gabriel Bethlen a vrátiť ju späť cisárovi Ferdinandovi II.
Príbeh hry je založený na skutočnej udalosti, ktorá sa v minulosti odohrala v Trnave, keď bola kráľovská koruna skutočne ukrytá počas Betlenovho povstania v jednom z meštianskych domov (dnes Dom hudby Mikuláša Schneidera Trnavského). Na fasáde domu je podnes nápis s chronostikonom odkazujúcim na rok 1625. Nápis v latinčine znie vo voľnom preklade takto: „Ja cudzinka som kedysi prebývala pod touto strechou“.
Hra je umiestnená len v priestoroch budovy Západoslovenského múzea na Múzejnom námestí č. 3. Popri zábave sa účastníci hry dozvedia veľa zaujímavostí zo života v 17. storočí a zároveň ich hra zavedie na zaujímavé miesta v budove múzea.
Hru je možné hrať na novších modeloch smartfónov s operačným systémom Android alebo iOS. Využíva technológiu rozšírenej reality. Hlas sprievodcu výra Viktora nahovoril známy slovenský herec Dano Heriban.

Adresa:
www.playmysterio.com
+ odkazy na appstore a google play

Zdroj: ZS Múzeum

Kultúrno-spoločenský a gastronomický portál