Májový Trnavský rínek

Užiť si jarnú rínkovú atmosféru, nakúpiť pekné veci, pochutnať na dobrom jedle a stretnúť priateľov

Už 18. mája sa Kapitulská ulica a jej okolie premenia na trhovisko, na ktorom nájdete lokálne produkty, chutné občerstvenie, bohatý kultúrny program a najmä prežijete sobotu v príjemnom prostredí. 

Okrem priateľského a uvoľneného ovzdušia je Trnavský rínek typický naozaj kvalitným výberom predajcov. Na Rínku tak nájdete predovšetkým slovenské výrobky a poctivú ručnú tvorbu. V tretiu májovú sobotu si tu dokážete zadovážiť naozaj všetko: od oblečenia pre deti i dospelých, cez potraviny, kvetiny, knihy, keramiku, šperky a doplnky, ale aj umelecké predmety a dekorácie. Súčasťou Rínku je pravidelne aj Burza starožitností, kde sa dajú kúpiť platne, knihy a rôznorodé starodávne doplnky. Chuťové bunky si prídu na svoje v gastro zóne, kde vám pripravia jedlo od výmyslu sveta, slané, sladké, domáce i svetové. Tento rok odprezentuje na Trnavskom rínku svoju činnosť až 18 neziskových organizácií z sociálnej, environmentálnej i dobrovoľníckej sféry. 

A aký by to bol Rínek bez sprievodného programu? O dobrú náladu sa postarajú speváčky Lara Abou HamDam a Karin Sarkisjan so svojimi živými vystúpeniami. Ide o súčasť spolupráce Trnavského rínku s festivalom Fjúžn, ktorý v tento deň prinesie do Trnavy aj ďalší sprievodný program na tému cudzincov na Slovensku. Takto môžete napríklad absolvovať zaujímavé workshopy alebo si pozrieť výstavu fotografií. Pripravené budú i komentované prechádzky Trnavou - nielen jej historickou časťou, ale aj spojené s pozorovaním trnavského vtáctva či spoznanie neďalekého karnera. Počas celej soboty budú prebiehať rôzne aktivity aj v parčíku na Kapitulskej, napríklad montessori pre deti, zábavné aktivity pod hlavičkou trnavského divadla či rozličné výtvarné aktivity. Dianie z Rínku vo svojich živých vstupoch sprostredkuje Trnavské rádio. 

Rínek je jedinečné podujatie, typické pre svoju neopakovateľnú atmosféru, a to hlavne vďaka organizátorom, predajcom, vystupujúcim a predovšetkým vďaka vám - našim návštevníkom. Tešíme sa na vás!

Trvanie: 9.00 – 17.00 h

Trnavský rínek organizuje nezisková organizácia Bronco v spolupráci s mestom Trnava.

Zdroj: Bronco, n.o.

Kultúrno-spoločenský a gastronomický portál